Zon! - Reisverslag uit Ehrwald, Oostenrijk van Anita Lammers - WaarBenJij.nu Zon! - Reisverslag uit Ehrwald, Oostenrijk van Anita Lammers - WaarBenJij.nu

Zon!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anita

03 Juli 2007 | Oostenrijk, Ehrwald

Dinsdag 3 juli 2007

Bij het wakker worden zien we zowaar de zon. Wat een verschil. We gaan gauw de voortent opzetten want in de bergen weet je het maar nooit. Het kan zo ineens gaan stortregenen.
Maar, we houden het droog en na een paar uurtjes zijn we echt helemaal geïnstalleerd.
De jongens hebben het zwembad al verkend en gepingpongd en gebiljart.
En dan, ja hoor, donkere wolken pakken zich samen!
We hadden het al gehoord op de radio maar stiekem hoop je toch altijd dat de bui dáár valt en niet híer.
We hadden eigenlijk nog plannen om naar Ehrwald te gaan, maar daar word je ook zo droevig van met dit weer, gehuld in plastic door een verzopen bergdorp lopen.......En dus gaan we met z’n allen zwemmen; nog meer water opzoeken.
Roan en Eric worden belaagd door een paar Duitse meisjes die nóg harder giechelen dan ik Japanse meisjes ooit heb horen giechelen. En dát wil wat zeggen!
Als we om half zeven terugkomen in de caravan hebben we behoorlijke honger en de pakken bami en nasi die we meegenomen hebben uit Holland vinden al gauw hun weg naar onze lege magen.
Roan kondigt aan dat hij graag wil leren klaverjassen maar we zijn voor de zoveelste keer de speelkaarten vergeten. We hebben uit bijna elke plaats al speelkaarten thuisliggen en nu komt er dus een pakje uit Ehrwald bij.
En dus maar een ander spelletje gedaan; Stratego.
Roan en Rob spelen samen tegen Eric en mij. Roan zegt dat hij een geweldige taktiek heeft maar voor hij het weet is hij zijn Maarschalk kwijt en als Rob dan valsspeelt door te zeggen dat we op een bom lopen terwijl het de vlag is, zijn Eric en ik de grote overwinnaars. Waarschijnlijk willen ze een keer revanche. We zijn er klaar voor.
Omdat de regen met bakken uit de hemel komt, blijven de jongens weer bij ons in de caravan slapen.
Om elf uur gaan de lampen uit en is er ......rust.