Regen, regen, regen........
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anita
06 Juli 2007 | Oostenrijk, Ehrwald
Regen, regen, nog steeds regen. Het is ’s ochtends zo koud dat Eric zijn adem zichtbaar uit zijn mond komt, zelfs in de voortent.
Rob zijn nek zit vast dus die laat zich even lekker masseren. Wij gaan in de tussentijd maar weer naar het zwembad. Terwijl we daar zijn, wordt het ineens lichter.
Niet te geloven; we zien af en toe stukjes blauwe lucht!
We besluiten toch maar een Z-Karte te kopen en erop uit te gaan.
Eerst naar de Ehrwalder Almbahn waar Roan zijn vuurdoop krijgt in de lift naar boven. Het is een “bakkie” en het valt hem allemaal erg mee. Boven willen we een eindje gaan wandelen, maar...het begint weer te regenen. Dan de hütte maar in en wat eten. De Gulaschsuppe, friet en Kaiserschmarren gaan er goed in.
We nemen het bakkie weer naar beneden en gaan naar Biberwier. Daar is een stoeltjeslift en kun je naar beneden met de rodelbaan. Hartstikke vet, cool, gaaf. Dat gaan we zeker nog een keer doen!
Onze Z-karte is ook geldig in Bichlbach en een groot aantal andere liften in de omgeving. We rijden nog even naar Bichlbach. Daar is ook een rodelbaan. Bij aankomst blijkt deze helaas al gesloten te zijn. Ook de Grübigsteinbahn in Lermoos is nét dicht. Jammer.
Morgen is er weer een dag.
’s Avonds zien we het mooiste avondlicht op de berg dat we óóit gezien. Nu hebben wij Laaglanders natuurlijk niet echt veel ervaring met avondlicht op bergen, maar dit doet onze monden openvallen.
Het lijkt wel of een deel van de Zugspitze door schijnwerpers verlicht wordt. In werkelijkheid is het de ondergaande zon aan de overkant, die ons laat genieten van een prachtig schouwspel. We maken gauw foto’s. Dit zie je niet vaak. Na een paar minuten is het schouwspel al voorbij als de zon achter de bergen zakt.
Als het echt donker wordt, zien we zowaar sterren. En vanavond gaan we voor de eerste keer slapen zonder getik op het dak. Het tentje van Roan staat nog steeds ongebruikt naast de caravan. Ik betwijfel of er ooit nog in geslapen zal worden. Eric heeft al diverse malen aangekondigd dat hij in de caravan wil blijven slapen. Roan vindt slapen in het tentje heel prettig, maar bij deze temperaturen vindt hij het toch wel fijn dat hij in caravan kan slapen.
Nog even op internet onze email gechecked. Het blijkt dat José en ik elkaar gisteravond wéér op hetzelfde tijdstip hebben zitten sms-en en emailen. Net zoals vorig jaar. Echt telepathie. Geen toeval. Dat bestaat niet.